Крос кънтри маратон „Първо бягство“ – Румъния

На 11.05.2014 г. около Букурещ се проведе поредното мащабно състезание по Крос кънтри маратон „Първо бягство“ с рекорден брой български участници. Сред тридесетте състезатели от България беше и Анелия Карагьозян от КК „Варна“, която за втора година участва в престижното състезание около Букурещ.

Отново сред много силна конкуренция, Анелия подобри постижението си и от седмо място миналата година се придвижи с две позиции напред и зае пето място в групата си. Организаторите награждават първите седем участнички в общата категория Жени, така че Ани беше сред получилите медал и аплодисмени на внушителната церемония по награждаване в Комплекс Астория около езерото Снягов.

За разлика от миналата година, тази година трасето беше доста кално и всички участници бяха затруднени в преминаването си по равния терен от локви и кал, които на места бяха непреодолими за минаване и се налагаше бутане на велосипедите. Това даде материал за доста интересни кадри на фотографите, а на състезателите: усмивки по лицата, но и притеснение относно издържливостта на техническата част. Ани също се притесняваше от лепкавата кал по компонентите си и на моменти движението наистина блокираше в калта, смяната на скорости беше трудна, но после някак от самосебе си нещата се оправяха и потръгваха отново. RAM XC 1 отново се оказа достатъчно издържлив велосипед и Анелия финишира без технически или други проблеми, на 127 място в генералното класиране от над 2 000 участника.

Едно мнение по „Крос кънтри маратон „Първо бягство“ – Румъния

  1. Възможно е проблемите със скоростите да са се оправили заради избора на смазка за трансмисията 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *