Много добро представяне на състезателите на КК Варна на зимния национален шампионат на писта

От 12 до 14 февруари се проведоха първите състезания от календара на 2021 година, част от зимния държавен личен и отборен шампионат (ДЛОШ) на писта в Пловдив, организиран от Българска федерация колоездене.

Състезателите на колоездачен клуб „Варна“ се представиха много добре.

Ясен Александров спечели сребърен медал за отбора, класирайки се на второ място в дисциплината Издръжливост чрез отпадане и зае 5-то място в дисциплината Кейрин, 11-то място в дисциплината Издръжка по точки, 14-то място в дисциплината Омниум, 16-то място в дисциплината Скрач 15 км., 20-то място в дисциплината Темпови обиколки 10 км.

Любомир Илчев, който през сезон 2021 премина от категория Юноши старша към категория Мъже Елит, финишира четвърти в дисциплината Издръжка по точки и зае 5-то място в дисциплината Омниум, 7-мо място в дисциплината Темпови обиколки 10 км., 10-то място в дисциплината Издръжливост чрез отпадане, 17-то място в дисциплината Скрач 15 км., 18-то място в дисциплината Кейрин.

По-рано през февруари двамата състезатели от категория Елит бяха на десет дневен подготвителен лагер на националния отбор.

Снимки: Емил Йовев

КК Варна участва на общо събрание на БФК на 25 септември 2020 г. в София

На 25 септември 2020 г. в Пресклуб България в гр. София се проведе общо събрание на „БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛОЕЗДЕНЕ“ (БФК).

На събранието присъстваха представители на 14 от общо 32 от клубовете, членуващи в БФК, сред които и колоездачен клуб Варна.

Общото събрание протече с приемане на финансов отчет за 2019г. и обсъждане на въпроси, свързани с дейността на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛОЕЗДЕНЕ и развитието на колоезденето в България.

Общо събрание на Българска федерация колоездене, 25.09.2020

Общо събрание на Българска федерация колоездене, 25.09.2020

Снимка: Цвета Нешева

Победа за Никола Добрев и Любомир Илчев в Габрово

Състезателите на КК Варна се представиха по най-добрия начин, спечелвайки първите места при момчета и юноши старша възраст.

На 28 септември стартира тазгодишното издание на Велотурнир ДЗИ-Вело,
част от мащабната кампания на КВС Груп, която насърчава дейности за опазването на околната среда и намаляването на негативните въздействия върху климата. По улиците на Габрово се проведе колокритериум със спринт на всяка трета обиколка.

Във възрастовата група на момчетата Никола Добрев, както и по-рано през сезона, направи чудесно каране и завърши с най-много точки след трите междинни спринта и грабна победата. Александър Стоянов, другият представител на КК Варна, завърши на шесто място.

Юноши старша възраст и мъже елит стартираха заедно като направиха 27 обиколки с 9 междинни спринта. Любомир Илчев се откъсна рано в състезанието с помощта на Ясен Александров и добави нова победа към визитната си картичка, а Ясен е четвърти.

Видео

Златен и сребърен медал за КК Варна на състезанието „DRAG изкачване на Витошa“ 2019

На 15 септември 2019 г. за шеста поредна година се проведе традиционното състезание по шосейно колоездене “DRAG ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОШA”, организирано от спортен клуб ДРАГ.

В състезанието взеха участие над 140 колоездачи от професионални и аматьорски отбори от България, Сърбия и Македония, сред които и колоездачен клуб „Варна“. Общата дължина на трасето бе 20.52км с положителна денивелация от 980м и среден наклон 5%.

Състезателите от колоездачен клуб „Варна“ се представиха достойно и заеха призови места. Сребърен медал спечели Любомир Илчев в категория юноши старша възраст, който финишира с време 0h52‘00“. Цвета Нешева взе златен медал в категория жени, завършвайки с време 1h09‘30“. На пето място в категория юноши младша възраст се класира Кристиян Балкански с време 0h56‘12“. В категория мъже Елит осмо място зае Чавдар Караджов с време 0h52’07”, a Ясен Александров е десети с време 0h56’12”.

Резултати

Снимки: Цвета Нешева

Учреди се нова „БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛОЕЗДЕНЕ“

Нова „БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛОЕЗДЕНЕ“ (БФК) бе учредена на 10 юли
т.г. в Пловдив. На учредителното събрание присъстваха представители, членове и съмишленици на 19 колоездачни клуба от България, сред които и колоездачен клуб „Варна“.

Целта на новата федерация е да подпомага и ръководи колоездачния спорт в
България, както и да популяризира колоезденето като начин на транспорт, да
подпомага административно членовете на БФК при реализирането на програми,
свързани с изграждането на велосипедна инфраструктура от всякакъв характер и
развитието на спортни програми сред подрастващите, както на държавно, така и на международно ниво.

По време на учредителното събрание бе приет устава на БФК и бяха избрани
членове на управителния и контролния съвет на сдружението. Управителният съвет е в състав: Драгомир Кузов – председател, Лобослав Венков – заместник
председател, Антон Настев, Данаил Ангелов, Даниел Петров, Евгени Балаев и
Тодор Янев.

Престои сдружението да бъде регистрирано в съда като сред приоритетните
краткосрочни цели е получаването на лиценз от Министертсво на младежта и спорта и присъединяване към Международния колоездачен съюз (UCI).

Снимки: Цвета Нешева