Прием на нови попълнения в колоездачен клуб „Варна“

Прием на нови попълнения в колоездачен клуб „Варна“

Колоездачен клуб „Варна“ обявява прием на нови попълнения за сезон 2020 г. Приемат се момчета и момичета, родени през 2008, 2007, 2006, 2005 и 2004 г.

Кандидатите следва да заявят своето желание да тренират колоездене като се регистрират онлайн на адрес https://forms.gle/krRPP5p3Z2iTBWfj8

Подборът на записалите се ще бъде проведен на 16 ноември (събота) от 08.30ч. в Приморски парк (Варна) на Възрожденската алея до Кривото дърво.

Входящото ниво на кандидатите ще бъде проверено чрез контролно бягане на дистанцията 600 м за момчетата и 300 м за момичетата.

За допълнителна информация и въпроси, може да се свържете на следните телефони за контакт:
0878901822 – Николай Стамболийски
0887839832 – Цвета Нешева
0889525689 – Тони Торосов

Купа „Поморие” – II-ри кръг от Черноморската колоездачна лига „Спринт”

Момчетата от Колоездачен клуб „Варна” участваха в Купа „Поморие” –  второто състезание за тази година.

Дебютантите Мартин Георгиев, Иван Тонков и Кристиян Балкански, водени от треньора Тони Торосов, направиха добро състезание и завършиха с основната група.

Трасето на критериума беше с дължина 1.4 км със старт-финал на изкачване, което направи надпреварата още по-оспорвана.

Момчетата младша възраст караха 12 обиколки (16.8 км) с 4 премийни спринта.

Победител в състезанието стана Валентин Стефанов (Габрово).

Мартин Георгиев (Варна) взе точки още на първата спринтова обиколка и това му осигури 7-мо място в състезанието и във временното генерално класиране.

Подробно тук

 

Какво ни очаква:

През състезателния сезон 2016 сме си поставили отново високи цели за постигане в състезанията на шосе, писта и маунтинбайк, в национални и международни прояви.

Възрастовите  категории, в които сме представени:

Момчета

Възрастовата група при най-малките състезатели. Тук са „новобранците” Мартин Георгиев, Иван Тонков, Кристиян Балкански и Александър Стоянов, които напредват осезаемо с тренировките и вече записаха първи две участия в състезания на шосе.

Юноши старша възраст

Силното ядро при юношите, водено от шампиона Ясен Александров, тази година пристъпва в по-горна възрастова група (юноши старша възраст). Тук натоварванията, изискванията и целите са още по-високи. Разбира се, всичко е постижимо със съотборници като Георги Митков, Йордан Борисов и Денис Илиев.

Мъже до 23 г.

Тук единствен представител е многократният шампион Добрин Лиловски, който през този сезон ще се концентрира върху състезанията по планинско колоездене.

Мастърс

В тази възрастова група (над 30 г. аматьори) са включени неуморните поддръжници и състезатели на КК „Варна”, които участват предимно в стартовете по планинско колоездене и маратони.

Това са: Димитър Карабахчиев, Калин Веждаров, Николай Николов, Деница Иванова, Борис Иванов, Иван Костадинов, Петър Петров, Николай Стамболийски и Любомир Ницов.

Сезон 2015

Отмина още един сезон за колоездачите от клуб Варна.

Седмата година от създаването на клуба бе отново наситена със състезания и разбира се челни класирания от стартовете на шосе, писта и планинско колоездене.

Ясен Александров, който се състезаваше тази година при юношите младша възраст, спечели 13 състезания, сред които Шампионатът по планинско колоездене, 200м. спринт на писта, 7 старта от Черноморската колоездачна лига, както и крайното класиране в това състезание!

Добрин Лиловски е национален шампион в дисциплината крос-кънтри, 6-ти и 8-ми в индивидуалното бягане по часовник и общият старт на шосе за мъже до 23г.

Калин Веждаров и Димитър Карабахчиев завършиха втори в отборното класиране
на 24-часовия маратон край Хисаря.

Завоювахме 24 първи, 19 втори и 13 трети места или общо 56 призови класирания.

За всичко това сме благодарни на Ясен Александров, Йордан Борисов, Денис Илиев, Георги Митков, Добрин Лиловски, Деница Иванова, Димитър Карабахчиев, Петър Петров, Борис Иванов, Калин Веждаров, Николай Николов, Любомир Ницов, Николай Стамболийски, Стефан Иванов, Стоян Михайлов, Светослав Коцев и разбира се на треньорът Тони Торос.

 

Черноморска Лига 2-ри кръг

Ясен Александров с втора поредна победа

На 14.03.2015 се проведе втори кръг от Черноморска Колоездачна Лига. На старта в гр.Каблешково застанаха 85 момчета и юноши от 14 клуба.

Ясен Александров от КК Варна спечели първия спринт и веднага след това атакува, като само пазарджиклията Георги Гинин успя да го последва.

Така оформилата се двойка бързо натрупа преднина пред основната група, като в следващите спринтве точки печелеше и Героги Гинин, но победител стана Ясен Александров. Трети завърши Йоан Костов ( Сливен ).

Варненския състезател затвърди първата си позиция във временното класиране за Лигата с 24т. следван от Георги Гинин и Йоан Костов съответно с 20т. и 16т.

Следващият старт е на 28.03. в с.Кошарица край Слънчев Бряг.