Полумаратон „Атанасовско езеро“

На 21.01.2018 г. в гр. Бургас се проведе Полумаратон „Атанасовско Езеро“.

В третото поредно издание на събитието, организаторите от Зелена Странджа предложиха на участниците стартове в дисциплините бягане и колоездене.

Още в подготвителната фаза преди същинския сезон, представителят на КК Варна Кристиян Балкански победи убедително при колоездачите. В мразовития януарски ден по крайбрежието на Бургас, 14 годишният юноша на клуба постигна време 00:46:49 по дистанцията от 21 км. Другият представител на варненския клуб Александър Стоянов се класира на 10-то място.

Отборът на КК Варна се подготвя за настоящия сезон.

Снимки: Пламен Рашев и Зелена Странджа

ДЛОШ Планинско Колоездене 2017

На 22-23.07.2017 г. в гр. Шумен се проведе ДЛОШ (Държавен личен отборен шампионат) по планинско колоездене.

Местният клуб „Илчов Баир“ бе организирал много добре двудневното събитие.

В дисциплината XCE /крос-кънтри eлиминатор/, Ясен Александров спечели златен меадал, а Добрин Лиловски завърши четвърти.

КК Варна спечели от всички видове медали през втория ден в дисциплината XCO/крос-кънтри олимпик/, където Ясен Александров е шампион в категория Юноши 17-18 г. При Момчета 12-14 г. Кристиян Балкански завърши втори, а Стелиян Късъров е трети. В категория Мъже Елит Николай Стамболийски спечели бронзов медал.

Отборът на КК Варна зае трето място в отборното класиране.

Държавен шампионат на шосе за момчета и момичета младша и старша възраст

Тази събота и неделя в курорта Албена се проведе Държавния шампионат на шосе за момчета и момичета младша и старша възраст. КК Варна учасва с 4 състезателия – Кристиян Балкански при момчетата старша възраст (родени 2003 – 2004 г.) и Александър Стоянов, Никола Илиев и Никола Добрев при момчетата младша възраст (родени 2005-2006 г.).

Младите ни надежди се състезаваха мъжки и завоюваха 6-то място в крайното отбрно класиране. Специални поздравления заслужават Никола Илиев и Никола Добрев, които се представиха отлично на своя първи Държавен шампионат. Никола Илиев е 6-ти на часовника и 8-ми на общия старт, а малкият Никола Добрев (роден през 2007-ма година) се раздаде докрай и успя да победи няколко от по-големите състезатели.

Да пожелаем на малките ни колоездачи успешно израстване в спорта и много подиуми!

24-часов маратон, 2016

На 1-2 октомври 2016 се проведе 10-то юбилейно издание на 24 часовия маратон по планинско колоездене. Традиционно организаторите от „Крива спица“ провеждат състезанието в началото на септември, но зародилата се серия от почивни дни наложи отлагането на старта през октомври.

Форматът изисква достигането на максимален брой обиколки за 24 часа, като поставя в сериозно изпитание силата издръжливостта и психиката на участниците. Всяка обиколка е с дължина от 10.5км и 270м денивелация по живописно, разнообразно и балансирано, но технично трасе в полите на Средна гора. В местността около с. Мътеница до Хисаря, на старт застанаха 26 индивидуални състезателя, 6 от които жени, 7 отбора и рекордните 17 щафети, за да премерят сили в едно от най-трудните и най-красиви състезания в колоездачния календар.

След успешното си представяне през 2014 и 2015 в категорията „Соло отбори“ и спечелените две втори места от тези години, колоездачите на КК Варна този път взеха участие в дисциплината „Щафети“.

Стартът даден точно в 13:10 в събота. Борбата бе оспорвана и се водеше предимно с отбора на миналогодишните победители от BT Revolution и „Винаги Трети“, зад забавното име на които се криеха силните представителите на габровския Underground Riders.

Още в самото начало водачеството се променяше няколко пъти, като след 5-тата обиколка представителите на варненския клуб поеха лидерската позиция и започнаха да увеличават постепенно аванса си. В началните минути на нощта технически проблем забави щафетата, но ситуацията бе бързо овладяна. Това не попречи особено на момчетата от Варна да запазят първото място до самия финал.

След навъртени общо 36 обиколки, близо 380 км за 23 часа и 38 минути, Добрин Лиловски, Петър Петров, Калин Веждаров и Димитър Карабахчиев извоюваха престижната победа с преднина от 1 обиколка пред вторите BT Revolution и с 2 обиколки пред „изненадващо“ заелите бронзова позиция „Винаги Трети“.Най-добрата обиколка за състезанието бе дело на Добрин Лиловски, който успя да спре хронометрите на 32:41, а това беше втората негова обиколка под 33 минути, недостижим праг за нито един от участниците в състезанието.

Поздравления за момчетата!

Отборът се подготвя за последния старт от сезона: XCO Шуменско плато.

Държавен шампионат по крос-кънтри, Чепеларе 2016

Тази събота в Чепеларе се проведе държавния шампионат по крос кънтри, където нашите колоездачи отново ни зарадваха със силно участие и няколко медала.

В дисциплината XCO Ясен Александров и Йордан Борисов станаха първи и втори при юношите старша възраст, а Николай Стамболийски e трети при ветераните.

В новата за България дисциплина XCE (крос кънтри елиминатор) Ясен успя да се пребори за бронза при мъжете, с което ни осигури и третото място в крайното отборно класиране при мъжете. Поздравления!