Отлично представяне на Шуменско плато 2019

На 7 юли над 170 състезатели участваха в организираното от Вело клуб Илчов баир състезание Шуменско плато 2019 Колоездене, бягане и дуатлон.
За първи път в България бе проведено и състезание с електрически веслосипеди.

Подготвените дисциплини бяха:
22 км планинско колоездене
42 км планинско колоездене
42 км планинско колоездене с ел. велосипеди
22 км планинско бягане
42 км планинско бягане
42 км дуатлон (22 км бягане + 20 км колоездене).

Южните склонове на Шуменско плато предизвикаха участниците както с множество изкачавания така и с горещото време, като те трябваше да преодолеят 22 или 42 км-вите дистанции с натрупана положителна денивелация съответно 700 и 1200 м.

Стартът на състезанието бе в село Троица като трасето преминаваше и през други красивите шуменски селца: Осмар и Кочово. За събитието бе организиран и палатков лагер, в който участници, зрители и туристи бяха понакени да пренощуват.

Стартът на колоездачите беше даден в 9:00, а на бегачите в 09:30.

Въпреки горещото време и сложното трасе, Колоездачен клуб Варна се представи отлично.

Първи в генералното класиране на 42 км планинско колоездене се класира младата надежда на клуба Любомир Илчев. Младежът в старша възраст победи всички участници преминавайки трасето за време от 2:32:43. В същия старт участваха и Павел Пройнов класирал се на 16 място, и Калин Веждаров – 16-ти.

Отново първи този път на 22 км планиско колоездене стана Кристиян Балкански с време 1:20:33. Кристиян победи не само връстниците (юношите до 16 години), но и всички участници в генералното класиране на тази дисциплина. Александър Стоянов се пребори за бронзовия медал при юношите. Александър Калоянов е 19-ти .

Първа при девойките до 18 години и първа сред жените в генералното класиране е Севда Начева.

При бегачите Николай Стамболийски се класира на 10-то място на 22 км.

В дисциплината дуатлон Димитър Карабахчиев зае трето място в генералното класиране и второ при ветераните с време 4:01:04.

Резултати

Снимки: Калоян Кръстев, Бояна Петрова, Таня Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *